Tegenwoordig vinden we nog niet in elke badkamer een bad terug. In tegenstelling tot de douche wordt het bad vaak gezien als een luxe voorziening. Een douche wordt vandaag de dag gebruikt om ons dagelijks te wassen, omdat het weinig tijd in beslag neemt. Een bad daarentegen wordt gezien als een activiteit in de vrije tijd. Aangezien dit meer tijd in beslag neemt dan een snelle douche.  Tegenwoordig kan een douche ook luxe uitstralen en voor ontspanning zorgen, maar een bad wordt toch echt als dé ontspanningservaring van de badkamer gezien. In bad kunt u even helemaal tot rust komen en al uw zorgen aan de kant zetten.

Badliefhebbers

De laatste jaren zijn baden steeds luxer geworden. Bij de aanschaf van een bad dient u wel met een aantal zaken rekening te houden. Ten eerste moet u de beschikbare ruimte van uw badkamer in ogenschouw nemen. Daarnaast is het belangrijk te weten wat voor bad u wenst en of dit mogelijk is. Ook raden wij aan om een bad te nemen dat aansluit bij uw badkamer interieur, zodat er een harmonieuze samenhang ontstaat. Opzoek naar extra luxe? Dan hebben wij voor u meerder whirlpoolbaden in ons assortiment. Dit soort bad is sinds de laatste jaren een trend binnen het bad sanitair.

Aanschaf

Wilt u bijvoorbeeld een bad waar u met twee personen in kan? Kies dan voor een duo bad. Met dit bad zit het afvoerputje namelijk niet in de weg.  Heeft u een ruime badkamer? Dan kunt u voor een groot vrijstaand model gaan. Indien u minder ruimte heeft, dan adviseren wij u om een hoekbad of douchebad aan te schaffen. Het is verstandig er dan een douchewand bij te bestellen, om waterspatten in de badkamer te vermijden. Om teleurstelling te voorkomen,  raden wij u aan om uw ruimte op te meten, zodat u zeker weet of het bad in de beschikbare ruimte past.


Fabrikanten

Er zijn meerdere fabrikanten die de mooiste baden van goede kwaliteit leveren. Er staan veel bekende A-merken op de Sanisale website. Merken als Grohe, Hansa, Hansgrohe, Hoesch en Duscholux. Het bad is dé blikvanger van de hedendaagse badkamer en is in allerlei opvallende designs verkrijgbaar. Maar ook simpele ontwerpen kunt u in het assortiment terugvinden. Neem vooral de tijd om een kijkje te nemen.
Meer