Bidet en urinoir

Alle Bidets en urinoirs
Er wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een bidet en /of urinoir in de badkamer. Dit is zeker een aanwinst. Bidetten en urinoirs bieden extra hygiëne en gemak. Een bidet is voorzien van een bidetkraan met een richtbare perlator. Dit is een filter die ervoor zorgt dat de zachte waterstraal niet spat en is daarbij geluidloos.
 

Bidet

Bij de meeste badkamers staat een bidet naast het closet. Een tip hierbij is, indien u een wandcloset heeft, om dan ook een wandbidet aan te schaffen. Dit geldt ook voor een staand closet; hierbij kunt u het beste voor een staand bidet kiezen. Wanneer deze goed bij elkaar passen, zorgt dit voor een eenheid in uw badkamer. Het voordeel van een wandbidet is, dat deze op dezelfde hoogte als de wandcloset gemonteerd kan worden. De meeste bidetten hebben geen deksel of zitting, er zijn er echter enkele die dit wel hebben. De bidetkraan daarbij kunt u overigens naar eigen allure kiezen.
 

Urinoir

Urinoirs werden vaak toegepast in publieke omgevingen zoals restaurants, kantoren etc. Tegenwoordig worden deze ook steeds vaker in de privé omgeving gebruikt. Hiervoor zijn veel verschillende versies beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld een urinoir dat door middel van water spoelt, maar er zijn er ook die zonder water of zelfs automatisch spoelen. Vooral in huishoudens met mannen kan een urinoir tegenwoordig bijna niet meer ontbreken. Urinoirs zijn ook milieuvriendelijk. In plaats van 6 tot 9 liter, verbruikt een urinoir slechts 2 liter water per spoelbeurt.
 

Merken

Een bekende fabrikant van van bidets en urinoirs is onder andere Villeroy & Boch. Dit merk staat bekend om de vele keuzemogelijkheden die hun assortiment biedt. Bovengenoemde kenmerken als “met” of zonder water spoelen”, “automatische spoeling” en “met of zonder deksel”, zijn allemaal varianten die  Duravit verstrekt. Daarnaast zijn Keramag, Laufen, Villeroy & Boch en Sphinx bekende fabrikanten van bidetten en urinoirs.
 
U zult met dit uitgebreide scala zeker slagen voor een urinoir en/of bidet dat perfect binnen uw sanitaire ruimte past!
Meer