Van de badkamer wordt dagelijks gebruik gemaakt, douchen is daarbij een belangrijke activiteit. Wanneer uw doucheruimte op de juiste manier is ingedeeld, kunt u elke dag op een comfortabele manier genieten. De keuze voor de soort douche en de soort kraan die u daarin verwerkt is daarom erg belangrijk.

 
Trend in de badkamerwereld

Er zijn verschillende soorten douches. Denk hierbij aan een inloopdouche, ronde douchecabine of een vijfhoekige douchecabine.
Degene die een nieuwe stap wil zetten in de badkamerwereld, kan kiezen voor een inloopdouche. De douchewand van deze douche houdt het spattende water tegen, waardoor uw badkamer droog blijft. Doordat deze bestaat uit grote glazen oppervlakten, gaat deze onopvallend over in het design van de rest van uw badkamer. Het grote voordeel van deze douche is, dat de douche geen randen en scharnieren heeft. Hierdoor kunt u heel gemakkelijk in- en uitstappen, maar deze ook eenvoudig schoonmaken. De douchewand kan zowel tegen de wand als vrijstaand worden geplaatst. Alle in het assortiment opgenomen douches zijn voorzien van veiligheidsglas; dit glas is sterker dan normaal glas. U kunt hierbij kiezen uit zowel mat als glanzend.
 

De juiste keuzes

Omdat er veel verschillende soorten douches zijn, is het belangrijk om te weten wat u wenst. Vooral de afmetingen van de ruimte waar de douche geplaatst gaat worden, zijn daarbij relevant. Voor de douchekraan kunt u een keuze maken uit een opbouw- of inbouwkraan. Bij een  opbouwkraan is de basis van de kraan ingebouwd. Dit maakt het gemakkelijker om deze te monteren. Bij een inbouwkraan zijn de basis en de kraan los van elkaar. Deze moeten dan ook los worden besteld en gemonteerd.
Daarnaast kan gekozen worden voor een thermostaat- of mengkraan. Een mengkraan kan verschillende temperaturen leveren door het mengen van koud en warm leidingwater. Thermostaatkranen zijn veilig voor uw kinderen, deze bevatten namelijk in de meeste gevallen een temperatuurbegrenzer.
 

Milieubewust sanitair

Tegenwoordig is het milieu een belangrijk aspect van overweging bij de aankoop van producten. Wanneer u bijvoorbeeld een kraan aanschaft, kunt u ervoor kiezen om de milieuvriendelijk en waterbesparende versie te nemen. Dit kan ook gelden voor het materiaal van de douche. Wanneer deze van gerecycled materiaal is vervaardigd, kiest u ook zeker bewust. Daarbij zijn bewuste aankoopkeuzes ook vaak goed voor uw portemonnee. Het bespaart namelijk onder andere geld op uw water- en energierekening. Er zijn verschillende bekende fabrikanten die deze douches aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan Villeroy & Boch, een fabrikant waarbij douches hoog aangeschreven staan. Maar ook Hansa en Grohe hebben een ruim assortiment aan douches en accessoires.
Voor de juiste afvoer kunnen wij het merk Easy Drain aanraden.
Meer