Fonteinen zijn kleine wastafels, bedoeld voor kleine ruimtes. Een badkamer is niet compleet zonder wastafel en zo is een ruimte als het toilet niet compleet zonder toiletfontein. Plaats speelt daarbij een belangrijke rol. Vooral wanneer in het toilet niet veel plek heeft, is het aan te raden het sanitair op de juiste manier inrichten.
 

Toiletfonteinen en een sifon

Bij een fontein hoort een sifon. Met een sifon wordt water probleemloos afgevoerd. U kunt bij het aanschaffen van een fontein zelf kiezen voor een bepaald design. Voor een afgewerkt geheel kunt u ervoor kiezen om de sifon helemaal weg te werken. Toiletfonteinen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er strakke rechthoekige toiletfonteinen, hoekfonteinen en fonteinen met en zonder kraangat. Bij iedere toiletfontein dient u toebehoren aan te schaffen om het fontein te installeren. Naast de bovengenoemde sifon,  hoort een afvoerplug en eventuele wastafelzuil of sifonkap daarbij.
 
Tip: wanneer u een kleinere ruimte heeft, kiest u dan voor een hoekfontein. Hierdoor gaat er minimale ruimte verloren en wordt elke plek goed gebruikt.
 

Fonteinkranen en het milieu

Fonteinkranen zijn vooral bedoeld voor in het toilet en produceren vaak alleen maar koud water. Deze zijn verkrijgbaar met en zonder waste, met trekwaste of met klikwaste. Een waste is al het ware een stop waarmee het putje afgesloten kan worden. U kunt er ook voor kiezen om een kraan met waterspaarstand te kiezen. Een uitgebreid assortiment aan fonteinkranen kunt u vinden van het merk Axor. De kranen van Grohe zijn gecertificeerd door het Water Efficiency Label. Daarmee bent u verzekerd van een duurzame kraan en zo bespaart u op uw water- en energierekening. Andere merken als Villeroy & Boch, Bruynzeel en Ideal Standard bieden ook fonteinkranen van kwaliteit. Op Sanisale zult u zeker slagen voor de fontein die het beste in uw sanitaire ruimte past!

 
Meer