Een bezoek brengen aan het toilet is een dagelijkse bezigheid. Een geschikt toilet uitzoeken is daarom belangrijk. De juiste keuze maken neemt dan ook tijd in beslag. Wanneer u één of meerdere toiletten wilt aanschaffen,  raden wij aan een aantal overwegingen nemen.
U dient te bedenken hoeveel ruimte u beschikbaar heeft in uw gasten- of badkamer. Daarnaast zult u de beslissing moeten nemen welk soort toilet u wilt aanschaffen en of die keuze mogelijk is binnen de beschikbare ruimte. Heeft u een badkamer van groter formaat, dan zou u het plaatsen van een bidet naast uw toilet kunnen overwegen.

Diverse soorten

Wanneer u van plan bent een closet aan te schaffen, kunt u kiezen uit verschillende soorten. Uw vorige toilet hoeft daarbij niet bepalend te zijn voor de aanschaf van het nieuwe model.
Het wandcloset bijvoorbeeld, is een closet dat u aan uw wand dient te bevestigen. Deze kunt u gemakkelijk plaatsen, ook indien uw vorige toilet een staand closet is geweest. Een wandcloset oogt strak en modern, aangezien het bijbehorende inbouwreservoir niet zichtbaar is.
 
Onder andere Geberit produceert wandclosetten van hoge kwaliteit, met een moderne uitstraling. Geberit biedt ook opties voor kleinere ruimtes. U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een verkort wandcloset samen met het Geberit Up720 inbouwreservoir. Dit reservoir is extra smal en neemt daarmee weinig ruimte in beslag.
 

Meer soorten

Het staand closet is het toilet in zijn meest authentieke vorm.  Ondanks dat er vele moderne closetten op de markt zijn gebracht, blijft het staand closet gangbaar. Dit mede aangezien er van dit soort ook prachtige modellen verkrijgbaar zijn in mooie, strakke designs.
 
Naast het staand closet heeft Sanisale ook kinder sanitair in het assortiment. Tegenwoordig wordt een kindertoilet niet meer enkel op de kleuterschool of het kinderdagverblijf gebruikt, maar ziet u deze  ook steeds vaker terug in privé woningen. U kunt tevens bij Sanisale terecht voor aangepast sanitair, zoals een verlaagd of aangepaste toiletten.

Accessoires en fabrikanten

Toilet accessoires maken een toilet compleet. Op Sanisale vindt u tal van bijpassende accessoires voor uw sanitaire ruimtes.
Onder meer handdoekhaakjes, toiletfonteinen, reserverolhouders, closetborstels, zijn  gangbare toilet accessoires. Deze zijn dan ook in diverse soorten, maten en modellen verkrijgbaar, zodat u een ruime keuze heeft en de perfect passende accessoires kunt bemachtigen.
Sanisale heeft een groot aanbod A-merk fabrikanten op de website. Naast deze A-merken als Duravit, Villeroy & Boch en Sphinx bieden wij ook ons eigen merk SFA Sanicompact.
 
Bij het bestellen van een closet, dient u overigens in de meeste gevallen het reservoir en de zitting apart als toebehoren bij te bestellen.
 
Meer